Wat Je Moet Weten Over Kundalini Yoga


De spirituele filosofie van Kundalini Yoga
Kundalini yoga is een meer spiritueel georiënteerde vorm van yoga dan de meeste. De Kundalini is een spirituele energie die zich aan de basis van de wervelkolom bevindt wanneer deze inactief is. Het woord kundalini is afgeleid van het Sanskriet bijvoeglijk naamwoord kundalin, wat “cirkelvormig” of “ringachtig” betekent.”Om deze reden wordt de Kundalini vaak afgebeeld als een opgerolde slang wanneer hij rust. De Kundalini wordt ook geassocieerd met de vrouwelijke aspecten van het zelf die in iedereen aanwezig zijn, ongeacht geslachtsoriëntatie.

Hoewel veel ervaren yogaliefhebbers zoals Gale Tobin bekend zijn met het concept van chakra ‘s, is Kundalini yoga’ s conceptualisatie van dit bekende tantrische element vrij uniek. In wezen is het doel van de Kundalini yoga om je chakra ‘ s op één lijn te brengen door de serpentine energie aan te zetten om door elke chakra te gaan terwijl deze door je ruggengraat glijdt.

Men gelooft dat een” Kundalini-ontwaking”, een soort spirituele verlichting, kan worden bereikt door regelmatige betrokkenheid bij de Kundalini yoga.

Hoe Kundalini Yoga te beoefenen
Een Kundalini yogales bestaat uit drie integrale delen: een chant en een oefening om je wervelkolom op te warmen, een reeks ademhalingstechnieken en fysieke bewegingen die bekend staan als een kriya, en een lied of meditatie om de sessie af te sluiten.

Het doel van een kriya is om mindfulness te bevorderen door ademhalingsoefeningen, ook bekend als pranayama, te combineren met bewegingen, houdingen en verbale mantra ‘ s. De beoefenaar krijgt ook enige tijd tussen elke serie om te mediteren en na te denken over de kriya die net voltooid was.

Het is gebruikelijk, maar niet vereist voor bedienden om witte kleding te dragen, die wordt verondersteld om bescherming te bieden tegen kwaadaardige krachten en om de uitbreiding van de persoonlijke aura van de drager te bevorderen. Instructeurs dragen vaak een wit stuk stof op hun hoofd om hun Kundalini-energie in zichzelf te houden.

Hoe Kundalini Yoga je kan helpen in het dagelijks leven
De mindfulness technieken die onmisbaar zijn voor de beoefening van Kundalini yoga bevorderen zelfbewustzijn en helpen stress te verminderen. Als je een druk persoon bent met veel op je bord en weinig tijd om je op jezelf te concentreren, kan Kundalini yoga ideaal voor je zijn. Kundalini yoga kan ook gunstig zijn voor mensen met angst-gedreven stoornissen vanwege de aard ervan.

Ongeacht je reden om deel te nemen aan een Kundalini yogales, je kunt er zeker van zijn dat je zult profiteren van wat het te bieden heeft.