Waarom drijven robots ons arbeiders tot drugsmisbruik, niet Duitsers?


In een peer-reviewed publicatie, een team van de Universiteit van Pittsburgh vond dat de Duitse werknemers waren niet nemen aan middelenmisbruik als hun Amerikaanse tegenhangers nadat robots vervangen hen in de werkomgeving.

Hoewel automatisering echt de productiviteit verhoogt en ongevallen vermindert, werd het schadelijker bevonden voor de geestelijke gezondheid van menselijke medewerkers, suggereert de studie die vorige week in Labor Economics van Pitt economist Osea Giuntella werd gepubliceerd.

Rania Giuntella, coauteur van de studie van Kenneth P. Dietrich School of Arts and Sciences zegt: “aan de ene kant kunnen robots enkele van de meest inspannende, fysiek intensieve en riskante taken uitvoeren.”

“Aan de andere kant kan de concurrentie met robots de druk verhogen op werknemers die hun baan verliezen of gedwongen worden om te scholen. Natuurlijk kunnen arbeidsmarktinstellingen een belangrijke rol spelen, vooral in een overgangsfase.”

Cruciale overgangsfase

Deze bevindingen herhalen de noodzaak van een overgangsproces voordat robots of kunstmatige intelligentie (AI) de meeste banen overnemen, waardoor mensen overbodig en veerkrachtig worden op werkplekken.

In de VS hadden meer mensen die samen met robots werkten, geleid tot een aanzienlijke toename van 37,8 gevallen per 100.000 mensen van aan drugs of alcohol gerelateerde sterfgevallen, naast een lichte toename van het aantal zelfmoorden en geestelijke gezondheidsproblemen.

Toen onderzoekers de effecten van robotica op werknemers in Duitsland onderzochten, vonden ze geen significante verandering in de geestelijke gezondheid als gevolg van robotica.

Dus, de dreigende vraag volgt: waarom lijkt de Amerikaanse automatisering op het werk te resulteren in veel meer negatieve resultaten dan in Duitsland?

“Blootstelling aan robots heeft geen verstorend banenverlies veroorzaakt, omdat Duitsland een veel hogere arbeidsbeschermingswetgeving heeft”, legt Giuntella uit.

“Uit ons onderzoek blijkt dat robots in beide contexten een positieve impact hebben op de fysieke gezondheid van werknemers door het verminderen van letsels en werkgerelateerde handicaps.”

“Onze bevindingen suggereren echter dat, in situaties waar werknemers minder beschermd waren, concurrentie met robots geassocieerd werd met een toename van geestelijke gezondheidsproblemen.”

Giuntella, die de effecten van robotica op economische status en burgerlijke levensstijl heeft bestudeerd, biedt echter geen quick-fix oplossing.

“Er is een intens debat over de effecten van robotica en automatisering op de arbeidsmarkt resultaten, maar we weten nog steeds weinig over hoe deze structurele economische veranderingen zijn de hervorming van de belangrijkste levensloop keuzes,” zei hij.

Keuze na verlies van baan

Vorig jaar voorspelde McKinsey Global Institute dat 45 miljoen Amerikanen of een kwart van de beroepsbevolking hun baan zouden verliezen aan automatisering in 2030, geaccentueerd door de covid-19 pandemie en de mogelijkheid van recessie.

Maar optimisten beweren dat automatisering constant blijft, verlies van banen een tijdelijke fase blijft, omdat nieuwe uitvindingen nieuwe markten en nieuwe banen creëren. De tegenstanders wijzen erop dat de robot job apocalyps scenario als gevolg van AI is het bevorderen van zo snel dat vervangende banen zal niet bijhouden.

Een ander rapport van McKinsey schat dat het verlies van banen 27% zou kunnen zijn, maar na het diversifiëren van de beroepsbevolking in nieuwe rollen, zou het effectieve banenverlies slechts 9% kunnen zijn. Toch is het hoog genoeg om niet gemakkelijk te worden weggegooid.

Hier, de getoonde oplossing moet niet worden geïsoleerd om mentale impact op de beroepsbevolking, maar in de Duitse veerkracht die kan worden afgeleid uit de studie.

De Duitse arbeider kon zich snel aanpassen aan veranderingen, maar zijn Amerikaanse tegenhanger niet. Efficiëntie van de Duitsers is wat het is, Amerikaanse arbeiders zijn op zoek naar een beschermend schild in plaats daarvan, in de vorm van een regering bailout of inkomensbescherming.

Geen wonder, een oplossing aangeboden door Andrew Yang, die een kandidaat was in de 2020 Democratische Partij presidentiële voorverkiezingen en de 2021 New York City Democratische burgemeestersverkiezing, wordt hier contextueel. Hij stelde voor dat gebrek aan banen zou moeten leiden tot alle Amerikanen om een $1.000 maandelijks overheidsinkomen.

Is het een oplossing? In een scenario van 100 meter race, een Olympische loper duurt 6 tot 7 seconden, maar een gewone loper duurt meer dan 20 seconden.

Efficiëntie is belangrijk! Hoe efficiënt uw personeel is en hoe snel ze leren en zich aanpassen, maakt hen veerkrachtig om de impact van verandering het hoofd te bieden, of het nu gaat om robots of AI. Tenzij dit wordt aangepakt, blijft een holistische oplossing vergezocht.