Padma Lakshmi, Punit Renjen onder Carnegie ‘ s 2022 klasse van grote immigranten


Indiase Amerikaanse celebrity chef en Deloitte global CEO geëerd voor het verrijken en versterken van de samenleving en democratie

Twee Indiase Amerikanen, celebrity TV host en voedsel expert Padma Lakshmi en Punit Renjen, wereldwijde CEO van de professionele dienstverlener Deloitte zijn onder degenen geëerd in Carnegie Corporation 2022 lijst van grote immigranten.

De 2022 klasse van grote immigranten bestaat uit genaturaliseerde burgers uit 32 landen en een breed scala van achtergronden “wiens bijdragen en acties hebben verrijkt en versterkt onze samenleving en onze democratie”

Sinds 2006 heeft het bedrijf bijna 700 Grote immigranten genoemd, een van de grootste online databases in zijn soort, volgens een Carnegie-release.

De 2022 honorees markeren de 17e klasse, die zal worden erkend met een volledige pagina openbare dienst aankondiging in de New York Times op de vierde juli, evenals door middel van eerbetuigingen op sociale media.

“Je herkent @PadmaLakshmi misschien van het kijken naar @ bravotopchef of haar @ Hulu show, Taste the Nation, maar #DYK het voormalige model is ook medeoprichter van @Endofound, een @ ACLU kunstenaar ambassadeur voor de rechten van immigranten, en een @UNDP Goodwill Ambassadeur?”Carnegie Corporation twitterde.

“Heel erg bedankt @CarnegieCorp!! Als immigrant ben ik zo dankbaar voor het leven dat mijn moeder me gaf in Amerika. Proficiat aan iedereen in de 2022 klasse van # GreatImmigrants!”Lakshmi schreef.

Lakshmi is de maker, gastheer, en uitvoerend producent van “Taste the Nation,” een Hulu — serie met voedsel gemaakt door immigranten, inheemse, en zwarte gemeenschappen-en de recente ontvanger van een James Beard Award.

Ze is ook een gastheer en uitvoerend producent van” Top Chef ” en een New York Times best-selling auteur die heeft gepubliceerd een memoires, kookboeken, en kinderboek.

Het voormalige model is medeoprichter van de Endometriosis Foundation of America, een Artist Ambassador for immigrants’ rights voor de ACLU en een Goodwill Ambassador voor het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties.

Door middel van haar shows en haar culinaire avonturen, wil Lakshmi dat mensen nadenken over de oorsprong en de politiek van wat je consumeert.

Geboren in India, verhuisde Lakshmi naar de VS toen ze vier was en spreekt regelmatig over de rechten van immigranten.

Renjen groeide op in India en kwam naar de Verenigde Staten op 18 op een Rotary Foundation beurs naar Willamette University bij te wonen. Dat veranderde zijn leven. In 2015 werd hij CEO van Deloitte Global, de eerste in Azië geboren persoon die een van ‘ s werelds grootste professionele dienstverlenende bedrijven leidt.

Hij werd herkozen in 2019 en is tevens lid van de wereldwijde Raad van bestuur van Deloitte. Voor zijn huidige rol was Renjen van 2011-2015 voorzitter van Deloitte LLP (Deloitte US). Van 2009 tot 2011 was hij CEO van Deloitte Consulting.

Renjen werd uitgeroepen tot Global Indian of the Year Door The Economic Times in 2022, en twee jaar daarvoor won hij de Oregon History Makers Medal als erkenning voor zijn zakelijke leiderschap.

Zijn naam komt vaak voor op lijsten van topconsultants en bedrijfsleiders. Renjen is lid van de Willamette University board of trustees. De Universiteit kende hem in 2019 een eredoctoraat toe en noemde hem als onderscheiden alumnus.

“Onze Deloitte Global CEO, @ PunitRenjen, is door @CarnegieCorp erkend als een opmerkelijke Amerikaan en een 2022 Grote Immigrant! Bedankt voor het maken van een #ImpactThatMatters bij Deloitte, voor onze mensen, hun gemeenschappen en over de hele wereld!”Deloitte twitterde.

Burgerschap is het uiteindelijke doel van integratie, en onder de lange termijn prioriteiten van het bedrijf is het aanmoedigen van in aanmerking komende immigranten te naturaliseren, de release zei.

Voor meer dan een decennium, het bedrijf, in samenwerking met andere filantropische partners, heeft de nieuwe Amerikanen campagne ondersteund, die wordt geleid door de Immigrant Legal Resource Center, zei het.

Tot op heden hebben de campagne en het nationale netwerk van non-profit partners meer dan 540.000 legal permanent residents (LPRs), bekend als green card houders, geholpen om burgerschap aan te vragen.