Nu de pandemie ten einde loopt, kun je hier je gezondheid weer op de rails krijgen


De recente pandemie heeft ongetwijfeld vele levens veranderd en sommige activiteiten doen ontsporen. U kunt uw reguliere workout routine hebben verlaten of vergeten om uw arts afspraak te boeken vanwege stress. Nu de pandemie aan het afbouwen is en de beperkingen worden opgeheven, is het tijd om je gezondheid weer op de rails te krijgen. Hier is hoe je de stukken kunt oppakken als je jezelf hebt verwaarloosd.

Schema Achterstallige Dokterafspraken
De pandemie kan een of twee afspraken hebben doen ontsporen. Het kan je orthodontist zijn of je jaarlijkse fysieke controle. Deze afspraken kunnen overweldigend zijn, maar u kunt ze op verschillende tijdstippen uit de ruimte, zodat u geen van hen missen. Terwijl u het maken van deze bezoeken, zorg ervoor dat u ook jezelf te beschermen. Hoewel mensen zijn gevaccineerd, is het risico nog steeds aanwezig, en je moet het vermijden. Als alternatief kunt u kiezen voor een virtueel bezoek of uw arts vragen om een huisbezoek te doen als u zich ongemakkelijk voelt bij het maken van een kantoorbezoek. Wie heeft meer dan 500.000 sets persoonlijke beschermingsmiddelen verzonden in 47 landen, dus u kunt er zeker van zijn dat uw gezondheid prioriteit krijgt wanneer u voor deze afspraken gaat.

Ga Voor Screening
Gezondheidsdeskundigen moedigen u aan om te gaan voor screening tests zoals mammogrammen, colonoscopieën, uitstrijkjes, en urineonderzoek, onder andere tests. Het doel is om potentiële gezondheidsstoornissen vroeg genoeg op te sporen en veranderingen in levensstijl voor een beter beheer en behandeling voor te stellen. Volgens de American Cancer Society, zijn er ten minste 3.000 nieuwe gevallen in de VS jaarlijks. Kanker is een dodelijke ziekte, maar als gevangen in de vroege stadia, de kans op behandeling en herstel zijn hoger. Als u tijdens de pandemie een screeningsafspraak hebt gemist, is het daarom belangrijk er een te plannen en zo vroeg mogelijk gescreend te worden.

Kom in vorm, zowel lichaam als geest
Tijdens de pandemie, toen veel beperkingen werden opgelegd, bleven veel mensen thuis met weinig of niets te doen. Een hele dag in huis doorbrengen met minimale beweging en regelmatig snacken kan slecht zijn voor het lichaam. Ten eerste heeft je lichaam energie nodig van een voedzaam dieet en, later, oefeningen om alle energie op te gebruiken. Als de energie niet wordt verbruikt, creëert dit een onbalans waar vetten worden opgeslagen en kan leiden tot obesitas. Opnieuw beginnen na een lange periode kan een beetje moeilijk zijn, maar je kunt langzaam beginnen en opbouwen op uw routine om uw gezondheid weer op de rails. Voor oefeningen, beginnen met minimale activiteiten zoals ’s ochtends en’ s avonds wandelingen en langzaam nemen nieuwe intensieve workouts als de weken verstrijken. Voor dieet, kunt u uw voedingsdeskundige te raadplegen om u te helpen komen met een maaltijd plan. Zodra u bent veranderd in gezond eten, zult u beginnen om een aantal veranderingen op te merken en zelfs een verschil in je lichaam voelen. U zult zich bijvoorbeeld realiseren dat u beter slaapt en dat uw stressniveau is gedaald.

Raadpleeg Een Therapeut
Hoewel de pandemie aan het afbouwen is, zijn de effecten nog steeds zeer aanwezig bij veel mensen. Sommigen verloren hun inkomen, en sommigen verloren hun geliefden. Dergelijke situaties kunnen een tol op je eisen en depressie veroorzaken. Als u zich ongemotiveerd voelt of angst ontwikkelt, is het het beste om met een professional te praten om u te helpen de situatie te beheren. Een therapeut kan uw patiëntendossier verwerven en op symptomen controleren alvorens behandeling aan te bevelen. De medische dossiers van een patiënt worden gedurende een decennium volgens MMCP-richtlijnen bijgehouden. De gegevens kunnen helpen ontdekken of er onderliggende voorwaarden.

Je hebt misschien je gezondheid verwaarloosd tijdens de pandemie, maar je kunt nog steeds waardevolle stappen maken om weer op het goede spoor te komen. Dus plan die lopende afspraken en ga voor screening. Maak je geen zorgen dat je tempo traag is om terug te komen. Kleine incrementele veranderingen zijn nog steeds veranderingen, en uiteindelijk zullen jullie je doelen bereiken.