Home office in trend – hoe de wereld van het werk verandert


Voor een lange tijd, werken vanuit huis was een voorrecht van zelfstandigen in vele industrieën. In de afgelopen jaren is dit veranderd. Terwijl slechts 4 procent van de werknemers in Duitsland in 2019 in het thuiskantoor werkte, was dat in 2020 ongeveer 30 procent (Statista/Destatis). Deze verandering heeft ook invloed op de manier waarop tijdmiddelen en communicatiemiddelen vandaag worden gebruikt.

Iedereen die ooit in het thuiskantoor heeft gewerkt, weet de voordelen van zelfbepaalde werkorganisatie te waarderen. Volgens het D21-initiatief wil ongeveer 51 procent van alle werknemers die de afgelopen jaren tijdelijk vanuit hun eigen bureau hebben gewerkt, gedeeltelijk terugkeren naar hetzelfde bureau. De redenen hiervoor zijn talrijk. Minder storingen, dus meer concentratie en snellere resultaten in minder tijd zijn slechts enkele van de voordelen.
Uitdaging voor werkgevers

Echter, niet alle van hen zien de positieve kanten van het werken vanuit het thuiskantoor. Werkgevers zien vooral de werksfeer in gevaar door gebrek aan communicatie tussen collega ‘ s of zelfs het risico van een splitsing. Immers, niet iedereen kon werken in het thuiskantoor. In veel bedrijven zijn de posities verdeeld in die welke gemakkelijk onderweg kunnen worden ingevuld en gebieden van verantwoordelijkheid die dringend een aanwezigheid vereisen. Terwijl de angst, vooral over de vraag of werknemers daadwerkelijk gebruik maken van hun werktijden volledig, zijn verminderd in de afgelopen jaren, veel bedrijven blijven sceptisch.
Persoonlijke verantwoordelijkheid en motivatie

Maar hoe werkt het in de nieuwe gemengde modellen, die werknemers in staat stellen om thuis te werken voor maximaal de helft van hun werktijd? Experts zeggen
positief, zolang er een bepaalde balans tussen werk en privé wordt gecreëerd. Een voorwaarde hiervoor is, hier worden ook zelfstandigen steeds weer gevraagd om zichzelf te controleren, naleving van een routine met vaste werktijden. E-mails beantwoorden ‘ s nachts en tijd doorbrengen met de familie in de studeerkamer in plaats daarvan? Niet altijd gemakkelijk te hanteren, maar met nauwkeurige tijdregistratie en communicatie, kan deze negatieve bijwerking worden verminderd. Zelfs de motivatie om toch te werken bij goed weer en spannende streaming aanbiedingen, mensen die werken in het thuiskantoor moeten zichzelf opnieuw en opnieuw te creëren.
Kansen in het omgaan met technologie

Een groot voordeel van de verandering in de moderne arbeidswereld is dat alle medewerkers hun technische vaardigheden moeten verbeteren en een verdere opleiding moeten volgen door in het thuiskantoor te werken. Dit maakt op lange termijn een stabiele digitale infrastructuur mogelijk, omdat deze in Duitsland slechts op kleine schaal wordt gebruikt. Als hele bedrijven digitaal samenwerken, de bijbehorende software en hardware intuïtief leren kennen en veilig gebruiken, worden ook de vaste kosten voor stationaire werkplekken en ondersteuning verlaagd. Zelfs medewerkers die tot nu toe niet erg technisch onderlegd zijn, worden collega ‘ s die Zoomvergaderingen kunnen leiden of webinars kunnen geven, een kennisuitwisseling op oogniveau waarvan de hele economie profiteert.
Homeoffice als een open aanbieding

Wettelijk hebben werknemers geen expliciet recht om in het thuiskantoor te werken. Dit kan echter veranderen als de arbeidsmarkt zich aanpast aan de behoeften van de werknemers. Volgens enquêtes zouden mensen in Duitsland graag vanuit huis willen werken. Deze trend zal op lange termijn waarschijnlijk niet omkeerbaar zijn.