Glasshouse Fragrances ‘ Samenwerking Met Kunstenaar Sarah Fordham Levert Neon Nostalgie


“Ik ben een mix en match soort meisje,” lacht Sarah Fordham.

Sprekend exclusief met Viva voorafgaand aan de lancering van haar kunstzinnige samenwerking met de Australische geurmaker Glasshouse Fragrances, bekent de in Sydney gevestigde creatieve haar pick ‘n’ mix benadering van het leven (en kunst) doordringt alles wat ze doet.

“Ik hou er niet van om in één manier van denken of zijn vast te zitten”, zegt ze heftig.

Niet beperkt tot een medium, in de afgelopen twee decennia Sarah ‘ s levendige werken hebben versierd zijde sjaals, kussenslopen, platen, draagtassen, wijn etiketten en behang als onderdeel van haar SAFO design assortiment.

Nu kan Sarah packaging design toevoegen aan haar steeds groeiende lijst van onverwachte doeken, met de onthulling van de nieuwe limited-edition Glasshouse Fragrances Summer Collection Duo, die bestaat uit twee zomerklare geuren die je zeker naar een glamoureus zwembadfeest zullen vervoeren.

Versierd met Sarah ‘ s eclectische en heldere ontwerpen, strekt het gourmand duo zich uit tot twee drievoudige geurende soja kaarsen — Pool Party, met bloemige tonen van pioenrozen en orchideeën naast pittige roze grapefruit, rabarber en jasmijnthee, en Pretty In Pink, een bruisende mix van frambozen cupcakes, glace kersen, poederachtige amandel en kersenbloesems.

Sarah werkte samen met Glasshouse Fragrances oprichter en CEO Nicole Eckels aan de look en feel van elk schip en de buitenste hoes, waarbij zowel geur als design de essentie en elektriciteit van het zomerseizoen vastleggen.

“De ontwerpen gevonden op Pool Party En Pretty In Pink eigenlijk begon als mixed media collages en eindigde als digitale tekeningen,” Sarah zegt over haar creatieve proces, die werd aangewakkerd na een bezoek van Nicole.

“Terwijl Nicole de nieuwe geuren beschreef die ze aan het ontwikkelen was, inspireerde dit op zijn beurt het ontwerp van deze zomerse Concepten door middel van de roze en blauwe kleurenschema’ s. Ik denk dat de uiteindelijke ontwerpen spreken tot het plezier van zonnige dagen en ze echt werken hand-in-hand met Nicole ‘ s vroege visie,” Sarah zegt.

“Ik Beeld me altijd in hoe mijn kunstwerken eruit kunnen zien op producten. Dus de kans om te werken met Glasshouse [geuren] en te experimenteren met verpakkingsontwerp, was zo ‘ n geweldige kans die ik niet kon laten liggen!”

Met meer jaren 80-geïnspireerde neon nostalgie dan we een stok op konden steken, Sarah zegt dat de samenwerking is een van de meest opwindende ze ooit heeft gewerkt aan.

“Als een kleur tragisch, ik heb altijd gehouden van Glasshouse [geuren’] palet en heb altijd een affiniteit met hun esthetiek gevoeld. Je kunt het niet helpen om aangetrokken te worden tot de kleurrijke muur van glasproducten in elke designwinkel! En dat is alleen de verpakking! Binnen-de geuren zijn net zo lekker, ” zegt ze.

Als burger van de wereld in alle opzichten, in San Francisco geboren Sarah bracht veel van haar tijd studeren van de Franse taal en cultuur in Parijs, woonde tussen de besneeuwde bergen in Californië, en finessed haar schilderspraktijk tijdens een stint in New York City ‘ s gruizige Lower East Side, alvorens zich te vestigen in Sydney.

Veel van haar werk is te danken aan haar ervaringen, net als vrolijke tinten in elke kleur van de regenboog.

“In het middelpunt van mijn schilderspraktijk staat mijn liefde voor kleur en dat zet zich door in mijn assortiment ontworpen producten. Ik ben op mijn gelukkigste als ik gewoon verf mixen of spelen met kleurencombinaties in mijn studio met mijn kleine pup Indiana Jones aan mijn zijde.”

Vandaag deelt ze haar tijd tussen haar atelier en als docent kunstonderwijs en workshop facilitator. “Ik loop en praat zeven dagen per week over kunst!”ze lacht. “Ik kan me geen tijd herinneren dat ik niets aan het maken was.”

En als het idee van constant knutselen vermoeiend klinkt, voor Sarah is het een levensstijl. “Ik maak altijd dingen of denk erover na — creativiteit staat centraal in mijn leven”, zegt ze.

Met ideeën vonken op elk moment, Sarah blijft gewapend met haar iPad en stylus te allen tijde voor wanneer inspiratie slaat. “De laatste tijd zijn ze binnen handbereik geweest, zodat ik snel een idee kan krijgen om ‘papier’ te maken,” zegt ze.