Get The Look: Edwardian, Etherische Schoonheid Van Viva Volume Vijf


Hier bij Viva hebben we het geluk een klein zwart boekje te hebben met slimme creatievelingen en bijdragers die we onder de sneltoets houden voor onze vertrouwde beauty-en mode-editorials.

Twee van deze creatievelingen zijn hairstylist Sky Cripps-Jackson en freelance make-up artiest Kiekie Stanners, beiden zijn lange tijd vrienden van Viva en blijven ons ontzag met hun respectieve haar en make-up dapperheid.

Met het doel om creativiteit en samenwerking bij elke shoot te bevorderen, hebben we deze twee experts ingeschakeld om de Haar-en make — up look te sturen naar onze recente Edwardian – geïnspireerde fashion shoot die in ons nieuwste glossy magazine-Viva Magazine-Volume vijf is opgenomen.

Te midden van de pittoreske Hamilton Gardens (ruim voor lockdown), toonde model Sophie Moffat dromerige jurken en romantische separates, zoals ontworpen door Viva ‘ s eigen modedirecteur dan Ahwa, en vastgelegd door de lens van fotograaf en vriend Guy Coombes.

Lees verder voor onze deskundige tips over hoe u deze nostalgische hark terug naar de goede tijd glamour van de oude herscheppen.

HAIR by Sky Cripps-Jackson

“De beauty short voor deze shoot was erg klassiek en nostalgisch voor mij — het nam me onmiddellijk mee om terug te kijken naar foto’ s van mijn oma in haar jeugd; waar ze elegant hun haar ’s nachts in vodden zetten in de dagen voor elektrische stylingtools,” zegt Sky.

Het nemen van een pagina uit de geschiedenisboeken, Sky zegt dat ze Charlotte ’s haar de avond ervoor voorbereid en liet het’ s nachts instellen (met Charlotte ‘ s toestemming, natuurlijk).

Een vroege call-time om het ochtendlicht te vangen betekende dat het team helder en vroeg op was, en terwijl Sky Charlotte ‘ s haar omwikkelde, Las Guy persoonlijkheidsfragmenten uit het boek Your Hidden Symmetry, waarvan Sky zegt dat ze griezelig nauwkeurig waren en hielpen om een echt gevoel van verbinding tussen het team te bevorderen.

“Ik postte een bts [Achter de schermen] van het gewikkelde haar op mijn sociale en mijn tante antwoordde te zeggen dat het herinnerde haar aan toen mijn oma gebruikt om haar haar te wikkelen om ringlets te creëren,” Sky zegt.

“Ik hou van deze draden van de geschiedenis die ons binden, door iets simpels als een haar. Door deze techniek te gebruiken, voelde het als een knipoog naar onze vrouwelijke voorouders die voor ons kwamen.”

Hoe: voor haartype 1 en 2

TOOLS: een rol papieren handdoek, breed getande kam, 2-4 snijdende clips, rechtstrijkijzers (optioneel), touw om de uiteinden te binden, een haarnet of zijden sjaal en een dressing uit borstel (ik gebruik Mason Pearson).

PREP: Charlotte ‘ s haartype is 2B: Fijngetextureerd met een goede dichtheid en een zacht gedefinieerde natuurlijke golf. Je wilt beginnen met vers gewassen haar. Er is geen prep-product nodig omdat u op zoek bent naar een lichte, pluizige kwaliteit voor het haar.

STAP:

Sectie het haar in een klassieke hete kruis Knot sectionering patroon; centrum van de tempel aan nek van de nek, top van de kroon aan de bovenkant van het oor. Neem 2-inch secties door het hoofd. Houd uw secties zo schoon als je kunt om te voorkomen dat kluwen op het spoor.

Buig het weefsel ‘roller’ tot een hoefijzervorm en weven helemaal tot aan de uiteinden. Ik vond het het makkelijkst om te denken aan de handbewegingen als een klassieke 3-strengen vlecht, je haar is de derde streng, het houden van consistente spanning helemaal naar beneden.

Wikkel de resterende rand van het weefsel rond de uiteinden van het haar om ze af te sluiten en te voorkomen dat kreuken. Zet je das vast.

Plat strijkijzer elk verpakt sectie om de textuur in te stellen. Houd je haar veilig door het wikkelen in haarnet of sjaal tot afgekoeld (voor een minimum van een uur) of ‘ s nachts.

Verwijder wraps, te beginnen aan de onderkant en werken je weg naar boven. Borstel uit met Mason Pearson om uw gewenste textuur te bereiken.

Als u de voorkeur geeft aan een pluizige textuur en u wilt meer lucht in het haar, kunt u Evo Water Killer Dry Shampoo Of Evo Haze Styling Powder over de wortels of uiteinden spritz (gebruik de laatste spaarzaam). Als je een meer gedefinieerde, gekartelde golf wilt, breng dan een paar druppels Botaniq Elixir Luxe Rescue Hair Oil aan om glad te strijken.
Voor haartype 3 en 4

TOOLS: stof strips ongeveer 1-inch breed en 30cm lang, breed getande kam, staartkam, 2-4 sectionering clips, rechttrekken strijkijzers optioneel (op lage warmte instelling bij gebruik in # 4 type), tekenreeks om de uiteinden en een haarnet of zijden sjaal te binden.

PREP: breng aan op Evo Baby Got Bounce Curl Treatment en Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Styling Lotion op vochtig haar, wikkel in stof lappen en laat in wrap ‘ s nachts. Kleed je uit met de vingers en breng Briogeo B. Well Organic + Koudgeperste 100% ricinusolie aan om te finishen voor een gladdere Golf. Als het instellen met rechtstrijkijzers op haartype 4, gebruik spaarzaam en op een lage warmte instelling.

Voor meer informatie over de vier verschillende haartypes en hoe je ze het beste kunt verzorgen, neem dan een exemplaar van Viva Magazine – Volume Six op 29 November.

Make-up door Kiekie Stanners

“Deze look had bijna een Edwardiaanse referentie, dus een geweldige geknepen Wang was de beauty feature,” Kiekie zegt over de gezonde flush die ze creëerde met behulp van haar vingertoppen in plaats van een blush borstel.

“Ik gebruik graag mijn vingertoppen voor een crème blush omdat je de randen naadloos kunt indrukken, zodat je niet per se hoeft te zien waar het product stopt en begint. Je kunt het samenvoegen in je natuurlijke huidbasis, zodat je gewoon dit flush-from-inside effect krijgt.”

STAP:

Druk met uw vingertoppen op het M. A. C Pro Face Palette in de schaduw Bright Blush in de huid. Concentreer het product Een beetje hoger om te voorkomen dat de look er te Sportief uitziet terwijl het een voor de hand liggende blushfunctie geeft. “Het is echt een mooie zachte crème waardoor de textuur heel gemakkelijk wegsmelt”, voegt Kiekie toe.

“Het is vrij wild in termen van de kleur pay-off in het palet, maar als een crème, het past naadloos in de huid. Dus, als je een beetje hardhandig bent, kun je het blijven wegdrukken en het gaat de kleur een beetje terug nemen.”

Met behulp van de M. A. C Pro Face Palette in the shade Illuminate, gebruik je vingertoppen om de crème textuur in de bovenkant van de jukbeenderen te drukken en alleen dicht bij de slapen.
“Highlight is erg belangrijk voor het creëren van een perfect uitziende huid”, zegt Kiekie.

“Dit is een palet van vier verschillende tinten van verlichtende crèmes. Vingertoppen zijn ideaal omdat dit product gewoon naadloos in de huid zal opgaan, ongeacht welke basis je eronder hebt.”

Kiekie zegt dat ze heel kieskeurig is over waar highlight naartoe gaat, omdat het gewenste resultaat is om de huid verlicht te laten lijken en alles op te tillen. “Jukbeenderen worden opgetild, alle hoogtepunten van het gezicht worden verlicht en gemarkeerd, maar de huid ziet er niet al te glanzend uit. Het ziet er niet uit alsof je een grote oude boemerang van highlighter helemaal rond het gezicht die het doel van wat we proberen te doen verslaat,” zegt ze.

Gebruik vervolgens een combinatie van je vingertoppen en een lip brush om de M. A. C Powderkiss Liquid Lip Colour aan te brengen in het schaduwmodel Off Duty, waarvan Kiekie zegt dat het de perfecte vieze, schemerige roze tint is.

“Ik breng het een beetje voller aan door het centrum van de lippen, zodat je een meer intense vlek creëert door het centrum en het vervaagt gewoon heel zacht naar de buitenste randen van de lippen”, zegt ze. “De textuur van dit lipproduct is echt leuk om je lippen er natuurlijk gladder uit te laten zien. Je lippen lijken op fluweel. daarom hou ik er zo van.”

Meng het Mehron make-up Gold Pigment (of wat Kiekie het “greatest gold pigment” noemt) met het M. A. C Eyeliner Mixing Medium om een gold liquid liner te creëren en gebruik een echt Fijne eyeliner brush (Kiekie houdt van de M. A. C #209 Eyeliner Brush) om het langs de bovenste wimperlijn te schilderen.

“Het is echt een cool alternatief voor het dragen van een donkere, definiërende zwarte voering. De metallic opent de ogen en laat de wimpers er voller en meer opgeheven uitzien en geeft een mooie metallic glans aan het oog”, zegt Kiekie. “Ik hoop dat je veel plezier hebt met het spelen met een aantal van die technieken thuis en het uitproberen van een aantal nieuwe producten op jezelf.”