Elektrische apparaten – ze zijn functioneel, kleurrijk en zeer populair


In de regel zijn huishoudelijke apparaten elektronische apparaten die, zoals de naam al lang aangeeft, in huis worden gebruikt. Naast stofzuigers, wasmachines, keukenapparatuur zoals broodroosters, mixers en koelkasten, omvatten deze ook kleine apparaten voor persoonlijke verzorging, zoals Tondeuses of epilatoren.

In Duitsland bedroeg de omzet van fabrikanten op het gebied van huishoudelijke elektrische apparaten ongeveer 8,6 miljard euro. Wereldwijd boekte de markt voor grote elektrische apparaten alleen al een omzet van USD 188 miljard (2016). Door de verkoop, de grootste fabrikanten van huishoudelijke apparaten omvatten Midea, Gree, Haier en Whirlpool. De meest verkochte huishoudelijke apparaten, respectievelijk, de meest voorkomende zijn wasmachines, koelkasten en kachels. Vriezers of wasdrogers daarentegen komen minder vaak voor.
Terug naar ” de levensduur van elektrische apparaten neemt af en af…

De markt voor elektrische apparaten neemt voortdurend toe en er is een vraag: Hoe kan dit mogelijk zijn? De reden is dat de apparaten na een paar jaar worden verwijderd. Dit is niet de schuld van de fabrikanten, maar consumenten streven naar de “nieuwste”, ze willen gaan met de trend en ontdoen van de “oude”.

Het goede nieuws is dat de geplande veroudering, dat wil zeggen dat fabrikanten kunstmatige slijtage in hun apparaten installeren, niet bestaat. Een studie uit 2016 van het Federaal Milieuagentschap (UBA) toont aan dat een doelgerichte levensduur van een product niet kan worden bewezen door middel van ingebouwde defecten.

De onderzoekers van Freiburg en de Universiteit van Bonn, die in opdracht van de Autoriteit, waren niet in staat om kwaadwillig geïnstalleerde defecten of vooraf bepaalde breekpunten die fabrikanten in staat stellen om opzettelijk verkorten van de levensduur van de apparaten te vinden. Dat wil zeggen, er zijn geen componenten die te dun zijn ontworpen en dus breken? Of het aansluiten van onderdelen voor de bijlagen op de tondeuse, die zijn gemaakt van goedkoop plastic en weerstaan de belasting slechts voor een korte tijd?

Daarnaast suggereert een in 2013 voor de Groene Partij in de Bondsdag uitgevoerd onderzoek iets anders. Daarin worden tal van producten en componenten genoemd, die opzettelijk zo zijn ontworpen dat ze na een paar jaar een defect hebben. Dit varieert van een gelijmde batterij in de elektrische tandenborstel tot de zwak geconstrueerde verwarmingsstang van de wasmachine.

De consument is schuldig volgens UBA

Zelfs als er geen elektronische valkuilen en vooraf bepaalde breekpunten meer zijn, blijft de gemiddelde levensduur van elektrische apparaten afnemen. De reden is dat de consument de voorkeur geeft aan een nieuw, beter en cool apparaat.

De auteurs van de UBA-studie schrijven dat fabrikanten precies reageren op dit gedrag van consumenten. Door hen zijn de elektrische apparaten ontworpen om te werken totdat het verlangen naar iets nieuws ontstaat en eindigt in een aankoopbeslissing. Daarom moet het kernprincipe zijn: ontwerp de producten zo dat ze zo lang als nodig en niet zo lang mogelijk meegaan.
Groei van kleine elektrische apparaten

Al meer dan 12 jaar op rij, de markt voor kleine elektrische apparaten is op een groeigolf. De drijvende krachten voor groei komen uit de volautomatische koffiemachines en Vloerverzorgingssegmenten, zoals robotstofzuigers, nat/droogstofzuigers en draadloze stofzuigers. De markt is succesvol, dankzij de kleine, zeer functionele, kleurrijke en steeds slimme apparaten.

In 2018 groeide de markt voor kleine, praktische huishoudelijke apparaten met ongeveer 3% tot EUR 2,9 miljard. Deze positieve marktontwikkeling werd ondersteund door de sterke trends in de markt voor kleine apparaten. De sector kijkt dus vol vertrouwen uit naar 2019, waar verdere binnenlandse groei wordt verwacht.

Duitsland is een van de grootste landen ter wereld voor de productie van elektrische huishoudelijke apparaten. In de sector huishoudelijke apparaten werken ongeveer 48.000 mensen zonder leverancier. In totaal zijn er meer dan 30 productielocaties voor kleine apparaten, waarvan de meeste middelgrote fabrikanten zijn. Deze produceren jaarlijks 4,5 miljoen stofzuigers.

De export is ook van groot belang voor de fabrikanten van kleine elektrische apparaten. in 2018 steeg volgens publieke statistieken de export van kleine apparaten met 3,5% (onderliggende waarde) en werden grote en kleine apparaten ter waarde van negen miljard euro geëxporteerd. Daarvan is ongeveer 70% naar de landen van de interne markt van de EU verzonden.

De belangrijkste productgebieden van de industrie:

Persoonlijke verzorging: scheermessen, elektrische tandenborstels, Haardrogers, huidverzorging of (ontharing/IPL), weegschalen en nog veel meer.

Koffiebereiding: volautomatische koffie mashines, espresso koffie mashines, koffie mashines u.v.m.

Voedselbereiding: deze omvatten bijvoorbeeld keukenhulpmiddelen zoals blender, broodrooster, waterkoker, staafmixer, enz.

Vloerverzorging: handstofzuiger, vloerstofzuiger, robotstofzuiger en draadloze stofzuiger en nog veel meer

Bij het kopen, de kopers hechten bijzonder belang aan goed uitgeruste en comfortabel om apparaten te gebruiken. Netwerkapparaten, die zijn uitgerust met extra slimme functies en via apps kunnen worden bediend, genieten ook een grotere vraag.
De elektrische markt tegen 2020

Volgens voorlopige berekeningen schat ZVEI in zijn vooruitzichten voor 2018 het volume van de wereldwijde Elektromarkt op 4.423 miljard euro. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van 2017. De markt, een van de grootste industriële goederenmarkten ter wereld, zal naar verwachting groeien met respectievelijk vier en drie procent in 2019 en 2020.

De vooruitzichten op de tweewereldmarkt voor de elektro-industrie bestrijken 53 landen, die samen ongeveer 96% van de wereldmarkt vertegenwoordigen. Vorig jaar, net als in voorgaande jaren, werd de wereldwijde groei gedreven door opkomende markten. Daar steeg het volume met naar schatting zeven procent tot EUR 2.528 miljard. Tegen het einde van 2020 zal het momentum daar naar verwachting licht afnemen tot 5% elk.

Terwijl de Aziatische markt goed was voor ongeveer 2.741 miljard euro (62%) van de wereldmarkt, bedroeg die van de Amerikaanse elektrische markt “slechts” 20% (864 miljard euro). In Europa was de marktgroei in 2018 met EUR 731 miljard twee procent hoger dan op andere continenten. Vandaag de dag is de Europese elektriciteitsmarkt goed voor 17% van de wereldmarkt.