Deze eenvoudige Voetverzorgingstips zorgen ervoor dat u deze zomer met vertrouwen naar buiten stapt


Onze tootsies zijn al te lang in schoenen of slippers gepropt, maar liefhebber schoeisel lonkt nu het warmere weer op ons afkomt.

Maar als de gedachte van het uitgieten van je platen in iets strappy maakt je handpalmen zweterig, je bent niet alleen.

Viva commercieel redacteur Emma Gleason vatte het perfect samen toen ze zei: “Ik schaam me als iemand mijn schoenen bewondert, in de hoop dat ze mijn droge, gebarsten hakken niet opmerken.”

Er zijn weinig gebieden van het lichaam meer verwaarloosd dan onze voeten, maar dat betekent niet dat ze niet verdienen een beetje TLC.

Volgens Sarah Saadat, hoofd podoloog bij Auckland Podologie kliniek, enkele van de meest voorkomende cosmetische problemen die ze behandelt in de aanloop naar de zomer zijn verdikte, ingegroeide of betrokken teennagels, likdoorns, eelt, eeltknobbels en gebarsten hakken, niet te vergeten schimmel problemen.

Deze cosmetische ergernissen kunnen symptomen zijn van een onderliggende medische aandoening, dus zorg ervoor om advies in te winnen van een podoloog als je denkt dat je in dat kamp kan vallen.

Niet zo lang als een 10-step K beauty routine, maar soms net zo zwaar, een uitgebreide voetverzorgingsroutine kan het geheim zijn voor voeten die er fris uitzien en aanvoelen.

Lees verder voor onze door experts goedgekeurde tips die de textuur van je voeten herstellen en je nieuwe seizoenssandalen met trots laten zien.

Soak & Verzachten

Het begrip lijkt misschien verouderd, maar een voetbad is een uitstekende manier om te helpen verzachten zowel huid en nagels voor de stappen te volgen.

Als je er een hebt gekregen van je oudtante voor Kerstmis in 2016, is het nu tijd om het eruit te halen. Anders zal een grote kom gevuld met warm water de truc doen. Voor bonuspunten, een strooi van magnesium-gebaseerde Epsom zouten wordt gezegd dat ontstekingen te verminderen en te verdedigen tegen infectie.

In 2021 zijn chemische exfolianten niet alleen gereserveerd voor huidverzorging, ze zijn geformuleerd in exfoliërende voetverzorgingsproducten om callouses aan te pakken en een ophoping van overmatige dikke huid glad te maken.

Voetmaskers zijn gebouwd op een vergelijkbaar uitgangspunt, met veel zei harnas de polijsten bevoegdheden van AHAs en BHAs om weg te slough dode huid en exfoliëren ruwe plekken.

Viva loves Patchology PoshPeel Pedi Cure die wordt geleverd met het beste Foot Forward Softening Foot & Heel Mask in de limited-edition Maretoes Foot Exfoliation & Hydration Kit van het merk, $ 43.

Maar er kan te veel van een goede zaak, als te veel exfoliatie of huidverwijdering (we zien u, hiel scheren) kan leiden tot dikkere en hardere huid om terug te groeien, om nog maar te zwijgen van het risico van infectie van het snijden te diep in de huid.

Voordat je het scheermes pakt, raadt Sarah het gebruik van een puimsteen aan, zoals de Redecker White Puimice Stone, $17, terwijl je onder de douche staat om de taaie of schilferende huid te verminderen. Gebruik het over hakken of waar je eeltvorming krijgt, adviseert ze.

De uitzondering op de regel is diabetici, zegt Sarah, die vooral vatbaar kunnen zijn voor infectie en onder het toeziend oog van hun podoloog moeten worden beheerd.

Sluit Hydratatie Aan

Doordringende droge, verdikte huid is geen gemakkelijke taak, dus zorg ervoor dat u een hydraterende voetlotion selecteert die speciaal is samengesteld om ruwe callouses of gebarsten huid af te breken.

Gerichte topische behandelingen voor specifieke voetaandoeningen kunnen worden voorgeschreven door uw podoloog, anders zoeken naar over-the-counter opties die rijke, hydraterende ingrediënten bevatten zoals sheaboter, vitamine E en ureum voor extra voeding.

Kalmeer de huid on-the-go met de dermal Therapy Heel Magic Stick Treatment voor gebarsten/droge voeten, $17, die wordt geleverd in een rollerball-formaat en werkt zijn magie in slechts twee weken.

Sarah zegt dat het verhaal van de oude vrouwen van het aanbrengen van voetcrème op de voeten ‘ s nachts en het dragen van sokken naar bed zal helpen verzachten, maar om voorzichtig te zijn om de ruimte tussen de tenen te vermijden.

“Ik zou niet aanbrengen tussen de tenen als gevolg van schimmel groei. Tussen de tenen is vochtig en schimmel houdt van dat. Daarom is het belangrijk om tussen de tenen goed te drogen met zoiets als een föhn op een koele omgeving”, legt ze uit.

Slather op Officine Universelle Buly 1803 Dubbele Pommade betonnen Hand-en voetcrème, $ 68, of cultfavoriet L ‘ Occitane Shea Butter voetcrème, $ 57.

Pedicure Pro-Tip

Met spijker bars en salons nu open (als je Auckland-based) Het lijkt misschien alsof er geen betere tijd dan het heden om te boeken in voor een goed-achterstallige pedicure. Maar Sarah zegt dat het het beste is om voorzichtig te zijn als het gaat om nagel spa ‘ s.

“Ik zou voorzichtig zijn als gevolg van hygiëne en hebben ervaren omgaan met mensen die lijden aan medische aandoeningen die leiden tot een verminderde bloedsomloop,” zegt ze, toe te voegen ze zijn meer vatbaar voor nagelinfecties. “Ook als de gereedschappen die ze gebruiken niet gesteriliseerd zijn, kunnen ze ziektekiemen verspreiden.”

Doe je eigen onderzoek en de kans is groot dat je zult vinden dat de meeste salons zich houden aan strikte hygiënische praktijken. Maar, als je je nog steeds ongemakkelijk voelt, overweeg dan om je eigen tondeuse en nagellak voor een technicus te gebruiken op je voeten in plaats daarvan.

Passend Schoeisel Dragen

Zonder te klinken als je grootmoeder, is het zo belangrijk om de juiste schoenen te selecteren bij het proberen om de textuur van je voeten te herstellen.

Direct geschrapt Sarah ‘ s lijst zijn jandals-de archetypische kiwi schoenen bieden geen ondersteuning en weinig bescherming tegen de elementen wanneer shlepping van de bach naar het strand. Als je van het wandeltype bent, kies dan altijd voor sokken en gesloten sneakers voor lange wandelingen om een beschermende barrière te bieden om schaafwonden of schuren van de huid te voorkomen.

Zorgen voor de juiste pasvorm is ook belangrijk, omdat alles wat te strak of te los de huid kan verwonden, of erger, infectie kan veroorzaken. Als je uiteindelijk met een gebroken huid of blaren, pop op een blister guard of een kleverige pleister met een antibacteriële zalf om het genezingsproces te versnellen. Probeer Patch Aloë Vera voor brandwonden & blaren 25pk, $10.