7 Belangrijke Dingen Om Te Overwegen Bij Het Stoppen Van Uw Baan


Het kan een grote verandering zijn als je besluit om je baan op te zeggen en naar iets anders te verhuizen. Je zou kunnen zijn bij hetzelfde bedrijf voor meerdere jaren, of misschien bent u denken over het verlaten van een baan die u pas onlangs begonnen bent. Wat je situatie ook is, er zijn altijd dingen om te overwegen wanneer je ontslag neemt. Van vragen over uw financiën tot het veiligstellen van een nieuwe baan, er is geen tekort aan overwegingen bij het ontslag van uw werkplek. Laten we eens kijken naar een aantal van de belangrijkste dingen die je moet denken over wanneer het tijd is om de hand in uw bericht.

1. Bekijk Andere Opties
Stoppen is niet altijd de enige optie als je niet van je werk geniet, en je hebt misschien andere wegen om te verkennen voordat je besluit dat het echt tijd is om te gaan. Praat met uw manager over mogelijke opties die voor u beschikbaar kunnen zijn, zoals het uitproberen van een nieuw team of het nemen van een detachering voor een paar maanden. Als er iets specifieks is dat u dwarszit op het werk en leidt tot uw ontslag, neem dan eerst contact op met uw werkgever voordat u een beslissing neemt.

U kunt ook in staat zijn om te profiteren van flexibele werk beleid of opties die u toelaten om een bepaalde hoeveelheid tijd weg te nemen van het werk onbetaald. Afhankelijk van uw individuele omstandigheden en de redenen waarom u wilt stoppen met werken, kan het een optie zijn om langdurig ziekteverlof te nemen totdat u zich goed genoeg voelt om weer aan het werk te gaan.

2. De Manier Waarop Je Het Je Baas Vertelt
De manier waarop je ontslag neemt is belangrijk en kan gevolgen hebben op langere termijn nadat je het bedrijf hebt verlaten. Vertrekken op slechte voorwaarden is nooit een goede look of een comfortabele ervaring op de korte termijn, maar het kan betekenen dat je mist op referenties en aanbevelingen in de toekomst ook. Afhankelijk van je rol en hoe lang je al bij het bedrijf bent, zijn er verschillende manieren om je baas te vertellen dat je vertrekt. Bekijk dit artikel van plaatsing om meer te lezen over hoe je je baas te vertellen dat je je baan opgeeft. Dit artikel, en andere gidsen beschikbaar op plaatsing, biedt een aantal nuttige begeleiding voor degenen die zich afvragen hoe te gaan over het breken van het nieuws van hun ontslag.

 

3. Uw Opzegtermijn
U kunt een opzegtermijn die u bent gecontracteerd om te werken, en je moet aandacht besteden aan deze bij de beslissing om een baan te stoppen. Als je een opzegtermijn hebt moet je werken, zorg ervoor dat je niet opnieuw een conflicterende baan begint voordat deze periode is afgelopen. Niet te werken uw opzegtermijn kan betekenen dat u uw baan te verlaten op slechte voorwaarden, en het kan invloed hebben op uw laatste salaris te.

Het werken van uw opzegtermijn in een baan die je echt een hekel kan uitdagend zijn. Neem contact op met uw werkgever als u een kortere opzegtermijn wilt werken en leg uit waarom ze zo flexibel mogelijk moeten zijn.

4. Uw Volgende Baan
Sommige mensen hebben het geluk dat ze hun baan kunnen opzeggen zonder onmiddellijk daarna werk te hoeven vinden. U moet nadenken over uw financiële situatie voordat u uw baan op te geven en ervoor te zorgen dat u een andere baan in de rij als je nodig hebt. Dit zal garanderen dat u kunt soepel van de ene baan naar de andere zonder dat uw vermogen om essentiële rekeningen te betalen.

5. Neem De Tijd Om Erover Na Te Denken
Je haat je werk misschien, maar haastig weggaan is zelden een goede beslissing. Neem de tijd om na te denken over uw beslissing en te bepalen of dit is de juiste keuze voor u op dit moment. U kunt nog steeds wilt stoppen met uw baan, maar je zou kunnen besluiten dat het geven van jezelf een paar weken is een minder stressvolle manier om ontslag te nemen. Praat met uw familie en vrienden om te zien wat ze denken, maar vergeet niet dat u kunt nemen of laat hun advies.

Vermijd het vertellen van uw manager of andere collega ‘ s dat je van plan bent om te stoppen totdat je zeker weet dat je gaat om in te dienen in uw ontslag. Niet alleen kan dit beginnen om uw oordeel te vertroebelen, maar u kunt ook het risico van het nieuws het maken van het aan uw baas voordat u de kans om te gaan zitten en hebben dat belangrijke gesprek zelf hebben gehad.

6. Uw Redenen Om Te Vertrekken
Het is belangrijk om een stap terug te doen en na te denken over uw redenen voor het verlaten van een baan. Sommige van de redenen waarom mensen stoppen met hun baan kan worden opgelost, maar ze zijn ofwel voorbij het punt van geen terugkeer of nooit gesproken met hun managers over. Duidelijk in je eigen gedachten weten waarom je de baan verlaat, kan helpen om het makkelijker te maken om te stoppen, maar het kan je ook helpen om andere mogelijke opties te ontdekken. Als je bijvoorbeeld vertrekt omdat je niet genoeg betaald wordt, overweeg dan om met je werkgever te praten over mogelijke promoties of loonsverhogingen in de komende maanden. Als je je gepest of gepest voelt op het werk, praat er dan met iemand over of dien een formele klacht in. Veel problemen op de werkplek kunnen worden opgelost, en als je het gevoel dat veranderingen kunnen je blijven, wees niet bang om uw zorgen met de juiste mensen te verhogen.

7. De Voor-En Nadelen
Het maken van een lijst van de voors en tegens van het verlaten van uw baan is een veel voorkomende tactiek gebruikt door veel mensen om hen te helpen de beste beslissing te nemen. Noteer de voor-en nadelen van het blijven in uw baan, gevolgd door de voor-en nadelen van het verlaten of het vinden van een andere baan. In de meeste situaties, naar een nieuwe baan zal altijd voelen onbekend en vol onbekende factoren, maar het kan komen met vele mogelijkheden. Als je ongelukkig bent in je huidige baan dan kan het het juiste moment zijn om verder te gaan, maar alleen jij kunt beslissen of dat de beste beslissing voor jou is. Kiezen om je baan op te geven en verder te gaan kan een enorme beslissing zijn die veel andere aspecten van je leven beïnvloedt. Het maken van de juiste keuze hangt af van een verscheidenheid aan factoren en het nemen van de tijd om al uw opties te overwegen kan een groot verschil maken. Praat met vrienden en familie over je beslissing, maar uiteindelijk is het aan jou om te maken, en je moet doen wat goed is voor jou.