5 manieren om etherische oliën te gebruiken


1. Diffuser

Het verspreiden van oliën is misschien wel de meest populaire manier om oliën in uw huis te gebruiken. Een geurolieverspreider is de gemakkelijkste manier om geuren door uw leefruimte te verspreiden. Diffusers zijn geweldig voor aromatherapie. Ze kunnen een ontspannende, of energieke, ruimte voor u om te bewonen. Ze geven uw huis een schone, frisse geur die uw huis uitnodigt en verfrist.

2. Bad

Gebruik essentiële oliën in het bad voor een spa-achtige ervaring thuis. Voeg 5-10 druppels van je favoriete olie toe aan je badwater en wacht tot het verspreid is voordat je erin gaat. Het aroma van de oliën creëert een kalmerende sfeer in de kamer, en de oliën in het water absorberen in uw huid voor een allesomvattende luxe ervaring.

3. Inademing

Een snelle en gemakkelijke manier om essentiële oliën te absorberen is door inademing. Er zijn een paar verschillende methoden die u kunt gebruiken: stoominhalatie, een vaporizer, of gewoon door middel van een zakdoek. Voeg een paar druppels olie toe aan een zakdoek en slaap ermee op je kussen of draag het met je mee om de hele dag diep in te ademen. Deze methoden kunnen nuttig zijn in tijden van hoge angst of stress, als inhalatie geeft een meer directe rush van het aroma aan je lichaam.

4. Massage

Oliën zijn geweldig om aan je huid te introduceren, maar het is belangrijk om dit zorgvuldig te doen. Als u een massage met essentiële oliën wilt proberen, is het belangrijk om de oliën te mengen met een andere stof voordat u deze op uw huid aanbrengt. Etherische oliën kunnen schadelijk zijn als ze direct op je huid worden aangebracht. Wanneer gemengd met een andere olie, zoals plantaardige olie, kunnen ze worden gemasseerd in uw huid. Zorg ervoor dat u eerst een kleine patch test om ervoor te zorgen dat uw huid niet negatief reageert op de oliën. Als je eenmaal in de lucht bent kun je de oliën over je hele lichaam gebruiken voor hydratatie, ontspanning en een gezonde gloed.

5. schoonmaakproducten

Etherische oliën kunnen ook worden toegevoegd aan doe-het-zelf reinigingsproducten om te gebruiken rond uw huis. Door azijn, water, zuiveringszout en 5-10 druppels etherische olie te mengen kunt u een snelle, gemakkelijke en veilige multifunctionele reiniger hebben. Het kan worden gebruikt op vloeren, de meeste werkbladen, en wastafels, en zal uw huis ruiken schoon en helder verlaten. Het is een gemakkelijke manier om uw huis schoon te houden en tegelijkertijd de voordelen van aromatherapie te ervaren.

Er zijn een schijnbaar oneindig aantal manieren om etherische oliën te gebruiken, maar je hoeft niet overweldigd te worden. Het is niet veel moeite te nemen om te beginnen met het opnemen van oliën in je dagelijks leven en het ervaren van al hun vele voordelen.