5 Dingen Voordat Je Kiest Voor Een Specialisatie In De Verpleegkundige Carrière


Verpleging is een belangrijk beroep in de gezondheidssector, zonder welke we geen zorginstellingen kunnen leiden. Over het algemeen denken we dat verpleegkundigen alleen kunnen presteren in medische opstellingen zoals ziekenhuizen en klinieken. We zien echter een duidelijke verschuiving in de loopbaanvooruitzichten van verpleegkundigen en de vooruitzichten op een baan, aangezien de gezondheidssector technologische vooruitgang omarmt. Het werk van een verpleegkundige, afhankelijk van hun specialisatie kan worden gezien in verschillende sectoren, zoals non-profit organisaties, buurthuizen, correctionele gezondheidszorg faciliteiten, en meer.

Als je op zoek bent om op de bandwagon te springen en verpleegster te worden, lees dan verder terwijl we enkele van de Voorwaarden verkennen die je nodig hebt voordat je deze carrièreverschuiving overweegt. Hier is een lijst van dingen die je moet weten voordat je aan je carrièrereis als gespecialiseerde verpleegkundige begint.

Inzicht In Uw Persoonlijkheid En Interesses
Overweeg om in te checken met uw bekwaamheid, persoonlijkheid en interesses voordat u een specialisatie in de verpleging selecteert. Je kunt proefexamenpapieren voor Nurse Practitioner vinden, die je zouden helpen begrijpen waar je in stapt – op academisch niveau.

Deze eerste stap zal u helpen vast te stellen en op te bouwen van uw carrière pad op basis van specialisatie volgens uw stijl. Het zou het beste zijn als u deze vragen stelt voordat u kiest voor een beroep in de verpleging.

 

Kunt u omgaan met druk en uitdagingen, terwijl het omgaan met spoedeisende patiënten? Zo ja, een specialisatie die u kunt gaan voor is kritische zorg verpleging.
Ben je geneigd om te werken en studeren aan universiteiten of onderzoekscentra? Als dat zo is, kunt u beter presteren in academische instellingen in plaats van te kiezen voor specialisaties in de klinische praktijk, in de eerste plaats ziekenhuizen en zorginstellingen.
Specialisaties In High-Touch Verpleegfuncties
Er is een breed scala aan specialisaties beschikbaar voor verpleegkundigen die nauw met patiënten willen samenwerken, van dagelijkse monitoring tot lichamelijke onderzoeken. Sommige van deze specialisaties hebben een belangrijke rol in uw carrière als verpleegkundige.

Verpleegkundige voor gevorderden (APRN)
APRN ‘ s zijn gespecialiseerde verpleegkundigen die op geavanceerde niveaus van de klinische praktijk werken en patiënten behandelen en diagnosticeren. Een diploma in Masters of Science in Nursing (MSN) of een Doctor of Nursing Practice (DNP) is vereist om je carrière te beginnen als een APRN.

Als u wilt uw verpleegkundige carrière uit te breiden, overwegen inschrijven voor DNP-programma ‘ s online, omdat ze een handige manier om het hoger onderwijs na te streven, terwijl het beheer van professionele verplichtingen. Een doctoraat in de Verpleegkundepraktijk helpt je om de ladder van leidinggevende posities te doorlopen en vooruit te komen in je Verpleegkundige rollen in de klinische praktijk. Deze rollen variëren van klinische directeuren, Medische Zaken directeuren, en Chief Medical Officers.

Family Nurse Practitioner (FNPs)
FNPs zijn aanbieders van primaire gezondheidszorg die patiënten beoordelen, medicijnen voorschrijven en behandelplannen coördineren. Deze verpleegkundigen zijn over het algemeen in ziekenhuizen en klinieken, waar je ze inzichten en ondersteuning aan zowel patiënten als artsen zult zien. Stel dat je denkt dat deze rol in het omgaan met patiënten dagelijks en het bevorderen van zinvolle relaties is de moeite waard en bevredigend. In dat geval kan een verpleegkundige een geschikte carrière voor u zijn. Het is echter vermeldenswaard dat je een master ‘ s degree nodig hebt om een Familieverpleegkundige te worden.

Certified Nurse vroedvrouw (CNM)
Gecertificeerde verpleegkundige-vroedvrouwen hebben specialisatie in de reproductieve gezondheid van vrouwen. Ze hebben meestal een rol waarbij de bevalling en werken in ziekenhuizen in de gynaecologie afdeling. Een CNM helpen moeders door geboorte, bieden ondersteunende zorg voor pasgeboren baby ‘ s, en hulp bij de postnatale behandeling van de moeder en het kind. Ten minste een master in de verpleegkunde is vereist om een gecertificeerde verpleegkundige-vroedvrouw te worden.

Verpleegkundige (CCN)
Verpleegkundigen voor kritieke zorg voeren hun taken uit op Intensive Care Units (ICU ‘ s) en zorgen voor patiënten in kritieke omstandigheden en noodsituaties. Ze bieden ook medische hulp aan patiënten die herstellen van ernstige medische aandoeningen. Een Master nursing is de educatieve kwalificatie die je nodig hebt om een kritische zorgverpleegkundige te zijn.

Gerontologisch Verpleegkundige (BNP)
Gerontologische verpleegkundigen zijn gespecialiseerde verpleegkundigen die eerstelijnszorg verlenen aan oudere patiënten. Geregistreerde verpleegkundigen werken in patiëntenhuizen, ziekenhuizen en verpleeghuizen. Over het algemeen, behandelen zij patiënten die hoogst afhankelijk zijn van anderen voor fysieke activiteit of mobiliteit toe te schrijven aan het verouderen van de fysieke, geestelijke, en sociale gevolgen.

Verpleegspecialiteiten Weg Van Het Bed
Jobs En Carrière
Onderzoeksanalisten zijn wetenschappers op het gebied van verpleegkunde die helpen bij het vinden van oplossingen voor medische problemen en het verkennen van de nieuwste trends in medische studies en industrie onderzoek. Ze helpen de gezondheidszorg vooruit te helpen door de lat voor kwaliteitsonderzoek te verhogen. Een doctoraat in de filosofie (Ph.D.) in de verpleegkunde is vereist om een onderzoek analist te worden.

Verpleegkundige Pedagoog
Verpleegkundige opvoeders spelen een vitale rol in de klinische praktijk training en klassikale instructie aan de gemeenschap hogescholen en universiteiten. Ze nemen ook leidinggevende rollen en toezicht houden op de academische verpleging programma ‘ s en de faculteit.

Financiële Carrièrevooruitzichten
Verschillende verpleegkundigen specialisaties hebben een hoog verdienpotentieel als gevolg van een tekort aan personeel of de aard van de baan. In de Verenigde Staten, Het gemiddelde salaris van specialisaties in verpleging op jaarbasis worden hieronder vermeld:

Advanced Practice geregistreerd verpleegkundige (APRN) $115k
Family Nurse Practitioner $ 114k
Gecertificeerde verpleegkundige vroedvrouw $ 88k
Kritische Zorgverpleegkundige $ 77k
GNPs $ 101k
Onderzoek analisten $ 87k
Certified Nurse Educators (CNEs) $ 83k
Opmerking: Deze salarisschattingen kunnen variëren op basis van tijd en regio.

Aanvullende Certificeringen
Veel specialisaties vereisen specifieke training en certificeringen, samen met onderwijs en eerdere ervaring. In zo ‘ n geval moet je examens afleggen voor certificaten en de vereisten elk jaar handhaven om de status te behouden. Op de lange termijn, deze certificeringen zou blijken vruchtbaar voor uw carrière groei als je professionele erkenning en meer verdienen potentieel.

Laatste Gedachten
Verpleging is een carrièrekeuze voor degenen die geloven in langdurige betrokkenheid en menselijkheid. Dus als je een carrière wilt nastreven in specialisaties van verpleging, moet je hart erin zitten. Bijvoorbeeld, kunt u soms onder druk staan bij het omgaan met een kritieke toestand van een patiënt dicht bij uw hart. Je moet dapper genoeg zijn om de uitdagingen te bestrijden en sterk te blijven in moeilijke tijden in dergelijke situaties.