3 Marketing Tactieken Om Klantenbinding Te Stimuleren In 2022


Het handhaven van klantentrouw is een cruciale verantwoordelijkheid voor alle bedrijven. Het speelt een integrale rol bij het aanwakkeren van inkomsten en verbetert het merkimago aanzienlijk. Verhoogde klantenbinding leidt tot een hogere klantenbinding en acquisitie. Het is noodzakelijk om te begrijpen dat retentie noodzakelijk is om zakelijk succes op lange termijn. Studies tonen aan dat het duurt bijna vijf keer meer om een klant te verwerven dan behouden.

Meer Klantenbinding
Klantenloyaliteit verhoogt ook de winstgevendheid, verhoogt upselling en cross-selling kansen, en creëert merk advocaten. Trouwe klanten zijn ook meer kans om u te voorzien van eerlijke feedback die u kunt gebruiken om:

Introduceer een nieuw product of dienst
Verbeter bedrijfsprognoses
Lager klantverloop en
Meet het slagingspercentage van uw bedrijf
Echter, de vraag die opduikt is hoe te verhogen klantenbinding? Het antwoord ligt in uw marketingstrategieën. Marketing speelt een zeer essentiële rol in het verbeteren van uw merk klantloyaliteit tarieven. Een goede marketing plan kunt uw bedrijf proactief in plaats van reactief te zijn.

Het hebben van dergelijke plannen betekent ook dat uw doelen meetbaar en haalbaar zijn, wat resulteert in een optimaal gebruik van middelen terwijl het versnellen van andere zakelijke activiteiten. Niettemin, om dergelijke strategieën uit te voeren, moet u een team van bevoegde marketeers goed thuis in conventionele marketing gimmicks op te bouwen. Dus, huur marketeers met online marketing referenties of sponsor een MBA online marketing programma voor uw best presterende marketing medewerkers. Binnen een mum van tijd, heb je een team van deskundige marketeers klaar om uw klantenbinding te stimuleren.

 

Nu, laten we verder gaan om te praten over een paar marketing strategieën die helpen verhogen klantenbinding.

1. Leverage E-Mailmarketing
Verschillende mensen beweren dat e-mail marketing is stervende en niet langer effectief. Echter, ze konden niet verder van de waarheid. E-mail marketing is een van de meest robuuste marketing strategieën te bestaan tot op heden. Studies tonen aan dat 49% van de klanten ontvangen marketing aanbiedingen via e-mails in plaats van direct mail. Bovendien, bijna 87% van de marketeers gebruik maken van e-mail marketing als onderdeel van hun marketing strategie en geloven dat het uitzonderlijk effectief te zijn.

E-mail marketing is een uitstekende manier om de loyaliteit van klanten te stimuleren. Echter, moet u uw e-mails op de juiste wijze en aantrekkelijk te ontwerpen. Gepersonaliseerde inhoud is koning deze dagen. Een toenemend aantal klanten de voorkeur aan aangepaste en op maat gemaakte e-mails die direct tegemoet te komen aan hun behoeften. Ook, het toevoegen van afbeeldingen zoals illustraties kan massaal verhogen e-mail click-through rates. Daarom, met loyaliteit e-mails, je moet altijd een persoonlijke touch toe te voegen – het kan van alles zijn, zolang het spreekt tot het publiek.

2. Verbeter De Klantenservice
Goede klantenservice is de kern van de loyaliteit van klanten aan een merk. Je zou verbaasd zijn om te zien de stijging van uw trouwe klanten’ nummer zodra u klantenservice een prioriteit. Herhaalde studies hebben aangetoond dat de meeste klanten associëren een merk met hun ervaringen en interacties. Ze maken direct een oordeel op basis van het gedrag en de reacties van het personeel.

Hoewel persoonlijke klantenservice essentieel is, telt digitale klantenservice veel. Sociale media is uitgegroeid tot een onmisbaar online business forum in dit tijdperk. Veel merken gebruiken het om zaken te doen. Daarom, je moet voorzichtig zijn over uw klantenservice op uw social media handvatten. Sommige mensen kunnen het associëren van sociale media met de klantenservice vreemd vinden. Maar je moet begrijpen dat naarmate de tijd vordert, klanten worden steeds intelligenter en waakzaam. Ze houden alles bij, inclusief hoe snel je reageert op hun berichten, hoe beleefd je converseert op tekst, en hoe responsief je bent op vragen.

Vandaag de dag, klantenservice combineert veel meer dan behulpzame in-store personeel. Vele andere factoren zijn gekomen in en maakte klantenservice belangrijker dan ooit, vooral voor het stimuleren van klantenbinding.

3. Beloon Uw Klanten Voor Feedback En Verwijzingen
Bevredigende ervaringen krijgen de klant te praten over uw merk. Mond-tot-mondreclame heeft een lange weg afgelegd en dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Als u eerlijk wilt klantenbinding op te bouwen, moet u uw bestaande klanten aan te moedigen om feedback te geven en verwijzingen te geven.

Echter, slechts een paar klanten bereid zou zijn om hun tijd op te geven om u te voorzien van eerlijke feedback. Daarom zou het helpen om creatieve ideeën te ontwikkelen om feedback aan te moedigen. De beste oplossing en aanmoediging zou zijn om uw klanten te belonen voor feedback en verwijzingen. Deze beloningen hoeven niet iets fysieks te zijn. In plaats daarvan, ze kunnen iets als winkel krediet of kortingsbonnen. Ze hoeven ook uw bedrijf niet exponentieel te kosten. Maar ze moeten genoeg zijn om een klant tevreden te stellen.

Wanneer klanten reshare uw berichten op hun socials of geef uw merk een speciale shoutout, zult u direct merken een piek in uw digitale activiteit. En dat is de reden waarom feedback van klanten is noodzakelijk.

Conclusie
Verbeterde klantenbinding kan helpen uw bedrijf te slagen voor een aanzienlijke mate. Trouwe klanten helpen uw marktaanbod te versterken, zijn meestal minder volatiel en zullen waarschijnlijk meer uitgeven dan anderen. Ze kunnen ook ambassadeurs van uw bedrijf worden en helpen uw producten en diensten te promoten.

Klantenbinding is ook cruciaal voor het polijsten van de levensduurwaarde van huidige klanten. Bovendien, klantentrouw zet u op een concurrentievoordeel door het verdedigen van uw bedrijf tegen concurrenten. Het is bekend dat klantenbinding een lange weg kan gaan, vooral met de juiste marketing tactieken.